1837825.jpg

Nyt pompataan koruaiheesta toiseen. Viimeksi olen tehnyt aikuisten koruja, ja nyt on vuorossa koruja pikkutytöille. Muistatte varmaan tämän kukkaisen riipuksen?

1837755.jpg

Se on nyt saanut jatkoa ketjun verran. Ketjussa kimaltelee Swarovskin Rosaline kristallit ja makeanvedenhelmet seuranaan pikkuisia hopeahelmiä ja kuukiviä.

1837753.jpg

 

Seuraava koru muistuttaa paremminkin Prinsessa Ruususta, vaikka riipuksessa komeilee Belle.

1837758.jpg

Muistatte varmaan, että tarina alkaa kun vanha, ruma kerjäläisnainen tulee pyytämään myrskyisenä yönä suojapaikkaa nuorelta prinssiltä ja tarjoaa tälle vastineeksi yhtä ainoata ruusua. Prinssi kuitenkin kauhistuu naisen ulkomuotoa ja kieltäytyy päästämästä häntä sisälle. Eukko varoittaa antamasta ulkonäön pettää ja muistuttaa, että todellinen kauneus on sisäistä, mutta prinssi ei muuta kantaansa. Nainen onkin kuitenkin oikeasti kaunis haltiatar, joka prinssin anteeksipyynnöistä huolimatta loitsii prinssin kammottavaksi hirviöksi sekä hänen hoviväkensä erilaisiksi esineiksi. Taika purkautuu vain mikäli prinssi oppii rakastamaan ja ansaitsee jonkun vastarakkauden ennen 21. syntymäpäiväänsä, jolloin lumotun ruusun viimeinen terälehti putoaa.

Läheisessä kylässä asuu kirjoihin tykästynyt nuori kaunis nainen Belle sekä hänen keksijäisänsä. Eräänä päivänä Bellen isä lähtee kilpailuihin esittelemään tekemäänsä keksintöä, mutta onnettomuuden satuttua hän joutuu susia paetessaan Hirviön asuttamaan linnaan ja jää sinne vangiksi. Belle lähtee etsimään isäänsä ja tapaa Hirviön.

Kuten saduissa yleensä, myös tässä tarinassa on opetus. Tarina tuo hyvin esille aidon rakkauden sekä sisäisen kauneuden merkityksen. Tarinassa tuodaan myös hyvin esille ulkonäköön liittyvät ennakkoluulot sekä ihmisten julmuus erilaisuutta kohtaan, kun kyläläiset lietsotaan Hirviötä vastaan.

Yhtäältä Kaunotar ja hirviö käsittelee narsismia sen eri muodoissa. Hirviöhän on muuttunut kauniista prinssistä pedoksi rangaistuksena itsekkyydestään. Toisaalla kylän komein, itseriittoinen mies Gaston luulee, että hänellä on yksinoikeus saada kylän kaunein tyttö Belle. Lapsenomainen Hirviö puolestaan on paitsi itsekäs myös temperamenttinen. Hirviön opittua epäitsekkyyttä, malttamaan mielensä ja lopulta rakastamaankin, Belle onnistuu näkemään tämän hirviömäisen ulkokuoren ohitse ja niin ikään rakastuu häneen purkaen näin linnan ja sen asukkien päälle langetetun kirouksen, ja ihmisenä kasvanut Hirviö muuttuu takaisin kauniiksi prinssiksi.

1837756.jpg

Belle koru on tehty vihreään koruvaijeriin, jossa on tumman punaisia lasihelmiä ja organtsa nauhaan. Riipus on tehty siemenhelmistä, joiden keskellä on Disneyn kuplatarra. Tämä koru meni eräälle 7 -vuotiaalle tytölle syntymäpäivälahjaksi.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />