Viikko sitten kävimme Jalasjärvellä, kotipaikkakunnallani hakemassa poikamme kotiin mummulla ja täti/enokierrokselta. Samalla reissulla poikkesin Lykkylutti –nimiseen askartelukauppaan. Ostin sieltä ylihintaisia Sinellin lasihelmiä. Näköjään halvemmaksi tulee, kun tilaa netistä.

Sitten itse koruun. Samalta reissulta käteeni tarttui vihreän sävyisistä lasihelmistä tehty lajitelmapussi. Mukana oli kyllä jokunen punainen ja valkoinenkin helmi. Olen niitä tässä pari päivää pyöritellyt ja ihmetellyt, että mitä niistä keksisin tehdä. Lauantai-iltana saunan jälkeen, elokuvaa katsellessani, asettelin helmet pöydälle ja järjestelin niitä uudelleen ja uudelleen. Päänvaivaa kovasti tuotti se, että miten niistä saa korun tehtyä, kun kaikkia helmiä oli kovin vähän ja pariton määrä. Esim. vihreitä lasisia putkihelmiäkään ei ollut kun vain seitsemän kappaletta. Aikani niitä pöydällä järjestellen, malli alkoi pikkuhiljaa hahmottua.

Vihreän ovaalin läpi laitoin kullanvärisen metallilangan, joka osoittautui melkoisen sitkeäksi taivuteltavaksi. Aikani sen kanssa väännettyä, annoin periksi ja luovutin. Menin mieheni flipperiverstaaseen, ajatuksenani löytää sieltä jotain korvaavaa. Silmiini osui valtava kela kuparista käämilankaa, kahtakin eri kokoa. Valitsin paksuimman ja siitä sitten sain helposti taivuteltua sen mitä halusin, kiekuran ovaalin päälle.

Korun helminauhan tein kullanvärisistä hopeasisuslasihelmistä, kokoa 11/o. Nämä ovat kauniita joko sellaisinaan tai yhdistettyinä muihin helmiin. Kullan väri sopii vihreän kanssa todella hyvin. Yhteneväisyyttä koko koruun tuo, kun käytin näitä kullanvärisiä siemenhelmiä pitkin matkaa koko korussa.  Nyt jälkeenpäin huomasin, että taitaa korussa olla pieni virhekinsmile_wink.gif

439850.jpg439851.jpg