1509311.jpg

Tänään löysin olohuoneen pöydältä yksinäisen hakaneulan. Siitä sen sitten pelastin yksin kuleksimasta työpöydälleni. Sitä siinä katsellessani, sain kuningasajatuksen: teen siitä korun! Mitä sitä nyt yhtä hakaneulaa viemään muiden neulojen sekaan, kun siitä voisi tehdä jotain luovaa. Aika luova on myös hakaneulan englanninkielinen sana: safety pin, vapaasti suomennettuna: turvallisuus neula :D

1509340.jpg

Joten tällä yhdysvaltalaisen Walter Huntin keksinnöllä on muutakin luovaa virkaa, kun pitää eri kappaleita kiinni toisissaan. Niin no, Hunt ideoi kyseisen kapistuksen  kolmessa tunnissa, mutta eihän mulla nyt niin kauaa kestänyt ideoida tästä korua, ja sitä paitsi Hunt keksi sen vahingossa; hän pyöritteli ja väänteli käsissänsä metallilangan palaa kolme tuntia, jonka jälkeen hän oli taivutellut siitä huomaamattaan hakaneulan.

Jääkön Hunt hakaneuloineen ja keskitytään olelliseen: ensiksi syntyi riipus mustista lasihelmistä sekä siemenhelmistä. Siitä tuli aika kiva. Ja riipus on myös kovin käytännöllinenkin, siitä saa nuo killuttimet pois ja laitettua uudet tilalle, jos haluaa vaihtelua. Hmmm. sitten koru tarvitsi ketjun ja lukon.

 

1509294.jpg

Ketju oli yksinkertainen tehdä, ei muuta kuin siemenhelmiä perä perään vaijeriin. Lukko puolestaan tuotti päänvaivaa, kun ei ollut lukon lukkoa, eikä lankaa mistä olisin sen väännellyt. Sitten muistinkin yhden korun, jonka olin patinoinut onnistuneesti kananmunalla täplikkääksi. Siitä sitten irrotin lukon ja laitoin tähän.

1509291.jpg

Eikös olekin hyvin onnistunut kananmunapatinointi? Enhän siis voinut ymmärtää, että patinoitava kohde pitää ensin puhdistaa liasta. Heeh. Mutta tähän uuteen koruun se sopii laikkuineen, kuin nenä päähän :) Laitoinpa sitten vielä lukkoonkin yhden killuttimen.

Tottakait se sitten piti kuvata, eka kuva pihalla ja kovin harmaasävyinen siitä sitten tuli.

1509289.jpg

Nooh, ehkä keltainen kaulakuva valaisee asia paremmin, minkälaisesta korusta on kyse,  mene ja tiedä. Mun mies oli ystävällinen ja sanoi, että kovasti mun hakaneulakoru muistuttaa punkteemaa. En tiedä sitten, miten tästä ilmenee 1970-luvulla syntynyt nuoriso- tai vastakulttuuri, johon niin usein yhdistetään anarkistisesti sävyttynyt arvomaailma ja elämäntapa. Niin ja, kovin usein kun  tällä anarkialla tarkoitetaan yleisesti ottaen hallitsematonta entropiaa ja järjestyksen puutetta, joka ilmaisee epäjärjestyksen määrän systeemissä. Niin, meillä on kyllä aika sekaista.... heh heh.

1509290.jpg

Mutta mun korun materiaalit on ainakin hyvässä järjestyksessä. Yhtä asiaa mä en ymmärrä, aina kun laitan salpalukollisen korun kaulaani, niin se lukko käänty mun kaulas vinoon. Niin ku nytkin. Kummallista... 

1509365.jpg