Mieleni teki vielä tehdä vastaavanlainen riipus, mitä tein keiju koruihin pikku prinsessoille. Ei varmaan ollut yllätys, että he ihastuivat niihin, kun ne aattoiltana paketista esiin tupsahtivat. Veljieni kertoman mukaan korut otettiin heti käyttöön. Ja sattuipahan ennen aattoa mukava juttu. Veljeni 7-vuotias Kristiina-tytär näytti minulle ystäväkirjaansa ja luin sieltä sivun, jonka hän oli itsestään kirjoittanut. Yhtenä kysymyksenä oli, mitä toivoisit. Ekaluokkalaisen käsialalla siihen oli kirjoitettu: lisää ihania koruja. Kuiskasin hänen korvaansa: ei tiedä vaikka korun saisitkin.  

Niin, tähän riipukseen takaisin. Halusin vielä tehdä yhden Choker tyylisen korun, jossa olisi Satu-Marjalta opitulla tekniikalla tehty riipus ja aivan totta Satu-Marja, tämä on kivaa. Mielessäni oli sellainen koru, joka vaikuttaisi nostalgiselta ja ehkä hitusen verran goottimaiseltakin. Aloin netistä etsimään vanhoja, mustavalkoisia kuvia, itselläni sellaisia kun ei ollut ja löysinkin sieltä useita hyviä vaihtoehtoja, enkeleistä ihmisiin. Päädyin kuitenkin tähän naiseen, joka sittemmin osoittautui 1910-luvun mykkäelokuvanäyttelijättäreksi. Koruuni riipuksen kuvaksi siis päätyi näyttelijätär Gloria Swanson. Pienensin hänen kuvan, tulostin ja liimasin kuplatarran pohjaan.

1165788.jpg

Gloria Swanson

 

Riipuksen saatuani valmiiksi, tuunasin sitä vielä hiukan lisäämällä viinipunaisen rusetin ja tällainen siitä sitten tuli.

1165746.jpg

Lähikuva riipuksesta. Vähäsen näkyy liimaan jääneitä ilmakuplia

 

1165747.jpg

ja kaulassa se on tämän näköinen