Seuraavat rannekorut Selenen ja Endymionin olen tehnyt aidosta rautalangasta, upeista uusseelantilaisista abalone-/pauasimpukkakiekoista, jotka sain tilaajalahjana Luxoniasta. Näissä kiekoissa on uskomaton väritys ja kuviointi, joita suojaa laminointi. Nämä tasaiset kauniin väriset kiekot keräävät varmasti huomiota ja siksi nämä helmet sopivat hyvin Selene -koruun. Näiden lisäksi korussa on myös Idänhelmestä tilattuja Aurum-hematiitti lasihelmiä. Aurum sana tulee kullasta. Tässä helmessä on häivähdys rosaa, harmaata ja pinnassa hohtaa kullan sävy. Endymion tein myös rautalangasta, jonka tein kierteiseksi porakoneella. Tässä korussa on pelkästään Aurum-hematiitti lasihelmiä. Korun pintaa viilasin hivenen, sieltä täältä, saadakseni sen pintaan hopeanväristä hohdetta

 

Jäykkä <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 mm rautalanka oli haastellista väännettävää, mutta silti mieluista kieputeltavaa, joka säilyttää hyvin muotonsa ja nyt itse tarinan pariin. Korujen idea lähti siis kuusta. Varsinkin abalone-/pauasimpukkakiekoissa on mielestäni täydenkuun hohtoa öisellä sinipilvisellä taivaalla ja se riitti luovuuteen.

1012942.jpg
Selene

1014557.jpg
Endymion

Kreikkalaisessa mytologiassa kuun jumalatar Selene, titaani Hyperionin ja tämän sisaren Theian tytär, oli noitien ja maagien suojelujumalatar jolla oli tärkeä osa tehtäessä lemmentaikoja.

1012943.jpg

Endymion oli kreikkalaisessa mytologiassa komea paimen, joka perusti Eliksen kaupungin, jonka kuningas hän oli. Endymion oli Zeuksen pojanpoika, johon kuun jumalatar Selene rakastui.

1014560.jpg

Eräänä yönä Selene näki Endymionin kuun valossa tämän nukkuessa Latmos-vuorella ja rakastui tämän komeaan ulkonäköön. Selene ja Endymion tapailivat toisiaan jokaisena yönä eräässä luolassa ja rakastelivat kuun valossa johtaen 50 tyttären syntymään.

1012944.jpg

Selene oli kuitenkin niin rakastunut Endymioniin ettei kestänyt nähdä rakkaansa vanhenemistä iän myötä, joten eräänä yönä hän kosketti Endymionin silmiä kuun pisaroilla ja nukutti tämän ikuiseen uneen.

1012947.jpg
Selene koskettaa Endymionin silmiä kuun pisaroilla

1014567.jpg
Endymion, kuun pisaroita ja ikuinen uni.

Tarun mukaan Endymion nukkuu ikuista unta Latmosvuoren luolassa, jossa Selene käy tervehtimässä tätä jokainen yö.

1014851.jpg
Sebastiano Ricci

Tarinan faktat

Myös tämä romanttinen tarina on innoittanut Suomalaista power metal -yhtye Sonata Arcticaa, joka on tehnyt kappaleen "My Selene". Biisissä viitataan Seleneen ja Endymioniin.