Mitä niistä tulee? Niistä tulee rannekoru, jonka mallin varastin Katrilta. Korussa on niitä ihania oranssinvärisiä lamppuhelmityynyjä ja ihastuttavan hohdokkaita kahvin värisiä lasihelmiä sekä hopeasisus siemenhelmiä. Korun helmissä on monia oranssin vivahteita ja siksi se onkin niin lämpimän värinen, kuin syksyinen luonto.

853338.jpg

Oransseista räikeimpiä käytetään varoitusväreinä tietöissä herättämään autoilijoiden huomio liikenteessä, mutta korumaailmassa räikeämmänkään väriset helmet eivät toimi varoitusväreinä, vaan ne vetävät puoleensa kuin liimanauha kärpästä. Onneksi ei kuitenkaan niin radikaalisti.

853337.jpg

Punainen väri liitetään yleensä voimaan, rakkauteen, intohimoon ja aggressioon. Onkohan sitten niin, että helmihöperö helmikaupassa näkee punaista, ei aggression merkeissä, vaan rakkaudesta helmiin? Vanhan uskomuksen mukaan härkä menettäisi malttinsa nähdessään jotakin punaista. Helmeilijän kohdalla tästä ei kuitenkaan ole kyse, sillä härkä on värisokea :D

 

853331.jpg

 

Jotkut ovat sanoneet, että punainen on synnin väri, mutta näitä ihanuuksia ostaessani ei ollut tietoakaan synnintunnosta. Tiesittekö, että esimerkiksi Kiinassa, Intiassa ja Japanissa punainen on ilon ja hyvän onnen väri. Ja mehän helmeilijät ajattelemme just näin. Kummasti tuli hyvä olo, kun sai rahansa kuskattua helmikauppaan.

 

853347.jpg

 

Tiesittekö, että ranskalaiset pitävät keltaista kielteisenä värinä? Näiden ihastuttavien tyynyjen keltainen sävy ei lähimainkaan saanut minussa aikaan kielteisiä tunteita, joten ranskalaiset ovat väärässä. Sori nyt vain kaikille ranskalaisille, mutta puhutte metsään vietäviä :)

 

853350.jpg

 

On tutkittu, että punainen, keltainen, oranssi, yms. värit nostavat sykettä, kun näemme värin/värit, ja totisesti näin tapahtui, kun kohtasin nämä ihanuudet :)

 

854259.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />