Tietokilpailun oikeat vastaukset:

 

1. käsittelyä: Saa helmen värin väikkymään öljymäisenä pintana. Tämä käsittely ei ole kulutukselle altis.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Vastaus: Mikä on sateenkaari

 

 

2. Mineraaleja: Maankuoren toiseksi yleisimmän mineraalin, kvartsin, litiumin värjäämää vaaleanpunainen versio. Tämä lähes aina massamaisena esiintyvä kivi on usein halkeillutta ja siinä on vaaleita pilvimäisiä sulkeumia.

 

Vastaus: Mikä on ruusukvartsi

 

 

3. Juonikasta: Tämä kivi kuuluu granaattiryhmään. Usein se on väriltään lumivalkoinen, jossa mustia tai ruskeita juonia. Huokoisuutensa ansiosta sitä värjätään muistuttamaan monia vaikeammin saatavissa olevia kiviä, kuten turkoosia. Se on pehmeä kivi, joka ei kestä rummutusta.

 

Vastaus: Mikä on Howliitti

 

 

4. Koko ratkaisee: Nämä helmet ovat sitä suurempia, mitä pienempi numero niitten yhteydessä mainitaan, eli esimerkiksi 9/0 –kokoa oleva helmi on asteen verran suurempi kuin 10/0 –kokoa oleva helmi.

 

Vastaus: Mikä on siemenhelmi

 

 

5. Pilkettä silmäkulmassa: Tämä kivihelmi on myös kvartsin muunnosta kalsedonia, jossa on mikroskooppisina sulkeumina kuitumaista, kullankeltaiseksi hapettunutta krokidoliittia.

 

Vastaus: Mikä on tiikerin silmä

 

 

6. Esittelyä: Tutustu ja hullaannu: löydät satoja erilaisia lasihelmiä, makeanvedenhelmiä, sterlinghopeaa, Swarovskin kristallia, korunosia ja tarvikkeita sekä työkaluja monipuolisesta valikoimastamme - jo lähes 5000 tuotetta ja uusia tuotteita päivitetään jatkuvasti! Maksuttomista ohjeistamme löydät monta mukavaa projektia!

 

Vastaus: Mikä on Villihelmi

 

 

7. Blogomerkintöjä: ”Onneksi korunteolla ei tarvi elää”

 

Vastaus: Mikä on Katrin koruavaruus

 

 

8. Blogikuvaus: ”Helmi ja hopea riippuvaisen tekeleitä opiskelun lomassa.”

 

Vastaus: Kuka on Tiina tai Mikä on korurasia

 

 

 

9. Helmien hohtoa: Crackle beads helmissä on kauniisti kimalteleva sisus, joka saadaan aikaan jäähdyttämällä kuuma lasimassa nopeasti, jolloin lasi saadaan säröilemään. Tämän jälkeen massa kuumennetaan ja muotoillaan uudelleen haluttuun muotoon.

 

Vastaus: Mikä on särölasihelmi

 

 

10. Kuninkaallista: Kullan kimallusta ja tsekkiläisten lasihelmien kuningatar.

 

Vastaus: Mikä on katedraalihelmi

 

Osallistujia oli vain jokunen. Kiitos kaikille osallistujille kilpailuun. Jokaisella oli vain vähän väärin, joten arvoin kaikkien osallistuneiden kanssa alla olevan pinkki-satsin. Onnetar suosi Katria. Onnea vielä kerran :)

 

 

567764.jpg